Kip met balsamico mosterdglazuur

    Kip met balsamico mosterdglazuur

    3keer bewaard
    1uur


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk en gemakkelijk recept voor kipfilet. Deze kipfilets zijn geweldig met aardappelen. Verdubbel de ingrediënten om het voor 4 personen te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 kipfilets
    • 2 verse tomaten, fijngehakt
    • 1 rode ui, zeer fijngesneden
    • 4 theelepels fijngehakte verse bieslook
    • 3 theelepels balsamico-azijn (mix de balsamico erin naar smaak)
    • Dressing
    • 2 theelepels Dijonmosterd
    • 1 theelepel citroensap
    • 1 eetlepel balsamico-azijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Meng de tomaten, ui en bieslook bij elkaar en druppel de balsamico azijn erin naar smaak. Zet opzij.
    2. Meng de mosterd, citroensap en balsamico azijn samen. Zet opzij.
    3. Maak en inkeping in de zijkant van de kipfilets, zorg ervoor dat je er niet helemaal door gaat. Vul ze met het tomatenmengsel en bindt ze samen met keukengaren.
    4. Smeer met behulp van een kwastje het mosterdmengsel op de kip. Strooi een deel van de bieslook er bovenop.
    5. Verwarm de oven voor op 220°C en bak de kip 40 minuten, of tot de kip gaar is in het midden. Serveer met een beetje van het overgebleven tomatenmengsel ernaast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Verrassende smaak en presentatie. Door de ui als laatste over de kip te verdelen en wat tomatenvocht verbrand de ui niet - 20 okt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren