Kip Tandoori risotto

    Kip Tandoori risotto

    1keer bewaard
    45min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Ik bestelde dit Italiaans-Indiase gerecht laatst in een restaurant en dacht dat wil ik zelf ook kunnen maken. Gemakkelijk en lekker. Dit recept is niet zo pittig, dus als je het heter wilt, voeg je een beetje meer tandoori pasta toe.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olie
    • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
    • 1 kleine ui, zeer fijngesneden
    • 370 gr ongekookte risottorijst
    • 1,5 l kippenbouillon (gemaakt van bouillonblokjes)
    • 100 gr gebraden kip in stukjes
    • 1 eetlepel tandoori pasta
    • 2 eetlepels halfvolle zure room
    • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
    • zout en peper naar smaak
    • geraspte Parmezaanse kaas (om over het gerecht te strooien)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Fruit de knoflook en ui in de olie op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en roer.
    2. Voeg wat kippenbouillon toe, genoeg om een ​​dik mengsel te maken. Roer totdat het is opgelost en voeg meer toe, blijf dit herhalen tot de rijst gaar is.
    3. Voeg de stukjes kip, tandoori pasta en zure room toe. Roer om de smaken goed te mengen. Voeg de peterselie en zout en peper naar smaak toe.
    4. Serveer met een klodder zure room en geraspte Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren