Kip Vindaloo uit Goa

    Kip Vindaloo uit Goa

    4keer bewaard
    1uur30min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een recept voor kip Vindaloo uit Goa, India. Het wordt gemaakt met kippepootjes die de smaken beter opnemen, maar je kunt ook kipfilet gebruiken. Blokjes aardappel worden gefrituurd en op het einde toegevoegd aan de curry. Serveer met rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 900 gr drumsticks zonder vel
    • 75 ml plantaardige olie
    • 2 uien, fijngehakt
    • 4 grote teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 cm stuk verse gember, geschild en fijngehakt
    • 3 eetlepels witte azijn
    • 1 theelepel gemalen korianderpoeder
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 tl garam masala
    • 1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper
    • zout naar smaak
    • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
    • 1/2 theelepel cayennepeper
    • 8 gedroogde kerriebladeren
    • 1/2 theelepel zwarte mosterdzaadjes
    • 60 ml water
    • 945 ml plantaardige olie om te frituren
    • 1 grote aardappel, geschild en in stukken van 2,5 cm gesneden
    • 2 eetlepels witte azijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Snijd een paar ondiepe gleuven in elke drumstick en doe ze in een afsluitbare plastic zak, zet opzij. Verhit 5 eetlepels plantaardige olie in een grote pan op matig hoog vuur. Roer de ui, knoflook en gember erin. Roerbak tot de ui goudbruin is geworden, ongeveer 7 minuten. Haal de pan van het vuur, en gebruik een schuimspaan om het uimengsel in een blender te scheppen. Laat zo veel olie in de pan als je kunt, en bewaar dit om de kruiden later in te bakken. Voeg 3 eetlepels azijn, koriander, komijn, garam masala, zwarte peper, zout, kurkuma en cayennepeper toe. Pureer tot een gladde massa, giet het bij de kip en meng tot de kip gelijkmatig bedekt is en knijp de overtollige lucht uit de zak. Laat marineren bij kamertemperatuur gedurende 1 uur, of in de koelkast gedurende 3 uur of langer.
    2. Nadat de kip is gemarineerd, verhit je de olie in de pan op hoog vuur, roer de kerriebladeren en mosterdzaad erdoor. Zodra de mosterdzaadjes klaar en grijs zijn. Haal de kip uit de marinade en bak aan alle kanten bruin, ongeveer 5 minuten. Giet de resterende marinade en water erbij. Breng aan de kook, zet het vuur lager, dek af en kook 20 minuten.
    3. Verhit de olie in een frituurpan of een grote pan tot 190°C.
    4. Terwijl de kip bakt, frituur je de blokjes aardappel tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Zodra de kip 20 minuten heeft gebakken, roer je er de aardappelen en 2 eetlepels witte azijn door. Dek af en laat sudderen tot de kip gaar is, na minstens 10 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren