Curry met kip, spinazie en champignon

    Curry met kip, spinazie en champignon

    Voeg toe aan favorieten!
    4uur10min


    Maak dit als eerste!

    Een gemakkelijke en lekkere curry die authentiek smaakt. Het geheim is een goede curry pasta. Zo pittig als Madras, maar niet overdreven heet. Aan te passen naar wens. Maak de dag ervoor om de smaak echt te laten trekken. Serveer met gekookte rijst, aardappelen en naanbrood of pappadums. Heerlijk.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 eetlepels arachide-of plantaardige olie
    • 4 grote uien, gesneden
    • 225 gr kipfilets, in stukken gesneden
    • peper en zout
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 1/2 eetlepel hete curry pasta
    • 1 afgestreken eetlepel bloem
    • 5 deelblokjes gehakte diepvriesspinazie
    • 6-8 champignons, in vieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur10min 

    1. Verhit een koekenpan of wok op matig vuur met de olie. Voeg de ui toe en bak deze doorzichtig, ca. 10 minuten.
    2. Voeg de kip toe en bak al roerend totdat ze bijna gaar is. Zet het vuur laag en voeg peper, zout, komijn en curry pasta toe. Kook 3-4 minuten tot het aroma vrijkomt.
    3. Voeg de bloem toe en roer snel om deze op te nemen, ongeveer 1 minuut. Op dit punt zal het mengsel droog en taai lijken. Voeg genoeg water toe het geheel te bedekken plus nog eens de helft daarvan.
    4. Meng goed en breng aan de kook. Laat daarna sudderen, gedurende ca. 3 uur, onder af en toe roeren. Er zal zich een vel vormen op het oppervlak, maar dit is cruciaal om zacht sudderen mogelijk te maken.
    5. Laat afkoelen, doe in een kom en zet 's nachts in de koelkast (kan dezelfde dag worden gegeten, maar het is veel beter de volgende dag).
    6. Haal de curry uit de koelkast en breng in een steelpan aan de kook. Voeg de bevroren spinazie toe en verwarm zachtjes door en laat nog eens 30 minuten sudderen. Voeg de champignons toe en laat nog eens 30 minuten sudderen en serveer vervolgens.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren