Kippenvleugels in een kokoscurry

    Kippenvleugels in een kokoscurry

    1keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk recept voor kippenvleugeltjes. Aangebraden kippenvleugels en aardappelen worden samen zacht gestoofd in een met kerrie gekruide kokosmelk. Serveer met gekookte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Marinade
    • 1 eetlepel currypasta
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 eetlepel lichte sojasaus
    • 1-2 eetlepels maïzena, gemengd met 1 eetlepel water
    • 8 kippenvleugeltjes, elk in drie stukjes gesneden
    • Saus
    • 1 blik (400 ml) kokosmelk
    • 2 eetlepels curry pasta
    • zout naar smaak
    • suiker naar smaak
    • 3 eetlepels olie
    • 5-6 middelgrote aardappels, geschild en in blokjes gesneden
    • 1 eetlepel olie
    • water, zoveel als nodig is

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Maak de marinade door de currypasta, suiker, zout, sojasaus en maïzena-mengsel te mengen. Meng de kippenvleugels erdoor, bedek ze met de marinade en laat 15 minuten marineren.
    2. Maak ondertussen de saus. Meng de kokosmelk, currypasta, zout en suiker in een kleine kom. Zet opzij.
    3. Verhit een grote koekenpan met 3 eetlepels olie op hoog vuur. Roerbak de aardappels tot ze bruin zijn, ongeveer 4-6 minuten. Zet opzij.
    4. Verhit in de dezelfde koekenpan 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak de kip aan alle kanten bruin in ongeveer 3-4 minuten.
    5. Doe de aardappelen terug in de pan, voeg dan net genoeg water toe om 3/4 van de ingrediënten te dekken. Breng aan de kook. Zet het vuur lager, dek af en laat gedurende 15-20 minuten sudderen.
    6. Doe de saus in de pan en meng. Als er teveel water is verdampt tijdens het sudderen, voeg je wat heet water toe. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren