Koukia lathera (Griekse bonen)

    Koukia lathera (Griekse bonen)

    3keer bewaard
    35min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Verse tuinbonen behoren tot de zomergroenten. Je kunt verse tuinbonen voor dit recept gebruiken- maak ze goed schoon als dat nodig is. Maar dit traditionele Griekse gerecht kan ook worden gegeten met ingeblikte of bevroren tuinbonen. Serveer met knapperig brood en een goede feta voor een stevig vegetarisch hoofdgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 3 tot 4 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, geraspt
    • 400 gr ingeblikte of diepvries tuinbonen
    • 250 ml water (of zoveel als nodig)
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 1 tot 2 theelepels gedroogde oregano
    • zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de geraspte ui toe en bak zachtjes gedurende 5 minuten, of tot de ui zacht en glazig is. Zorg ervoor dat de ui niet bruin wordt.
    2. Doe de tuinbonen in de pan (als je een blik gebruikt, giet ze dan eerst af), en bak zachtjes een minuut. Zet het vuur middelhoog en voeg het water en de tomatenpuree toe. Voeg de oregano, zout en peper toe. Zet de deksel er gedeeltelijk op en laat op een matig vuur 20 tot 25 minuten sudderen, of tot de tuinbonen gaar zijn. Let op, er moet geen water meer in de pan zitten. Als tegen het einde van de kooktijd nog te veel water in de pan zit, haal de deksel er dan af, zodat zo veel mogelijk water verdampt, waardoor er een rijke tomaat en olijfolie saus ontstaat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren