Gefrituurde chili-garnalen

    (3)

    Deze gefrituurde garnalen zijn zeer verslavend. Knapperig, zoet, zout en pittig - een eenvoudige snack. Geweldig met bier, sake of zelfs met wodka. Serveer met een zoete chilisaus of aioli , maar ook met alleen citroen zijn ze heerlijk. Eet smakelijk!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • olie, om te frituren
    • 125 gr bloem
    • 2 eetlepels chilipoeder
    • 3 theelepels zout
    • 500 gr (grote) garnalen, gepeld
    • 1/2 citroen, in vieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de frituurpan tot 180-190°C.
    2. Meng de bloem, chilipoeder en zout door elkaar.
    3. Bedek de garnalen met het bloemmengsel en frituur ze in porties, bak ze gedurende een minuut of twee tot ze mooi en krokant zijn. Verwijder het overtollige vet door ze te laten uitlekken op keukenrol. Serveer warm, met partjes citroen ernaast.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 2 collecties