Krokant gebakken kip met rozemarijn

    Krokant gebakken kip met rozemarijn

    2keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk recept voor krokante kip. Stukken kip worden dichtgeschroeid, dan bedekt met Dijon mosterd, bestrooid met verse rozemarijn en paneermeel, en vervolgens krokant gebakken.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 - 6 porties

    • 4 hele kippenpoten, gescheiden in drumsticks en dijen
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels olie
    • 2 eetlepels fijngehakte knoflook
    • 1 sjalot, fijngesneden
    • 125 ml water
    • Dijon mosterd, naar smaak
    • vers gehakte rozemarijn, naar smaak
    • zout, naar smaak
    • paneermeel, zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kruid de kip met zout en peper, laat 10 minuten staan.
    2. Verhit een grote koekenpan met 2 eetlepels olie op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook en sjalotjes tot het gaat ruiken, in 2-3 minuten. Voeg de kip met de huidzijde naar beneden toe en bak totdat de huid bruin wordt, 3-4 minuten. Draai om en bak gaar in ongeveer 3-4 minuten.
    3. Doe 125 ml water in de pan en breng aan de kook, zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat 3-5 minuten sudderen tot de kip helemaal gaar is. Zet opzij en laat afkoelen.
    4. Verwarm de oven voor op 150°C.
    5. Smeer mosterd over de kip en bedek gelijkmatig. Bestrooi met rozemarijn, bedek dan met paneermeel.
    6. Leg de kip op een bakplaat. Bak totdat de kip warm is en het paneermeel bruin en knapperig is. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren