Zelfgemaakt snel bladerdeeg

  (24)

  Klassiek bladerdeeg heeft ontelbaar veel verschillende laagjes waardoor het flink opzwelt als het in de oven zit. Dit bladerdeegrecept bestaat niet uit zoveel laagjes en zwelt daardoor ook minder op, maar het is dan ook een stuk eenvoudiger zelf thuis te maken.


  23 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 24 

  • 200 gr tarwebloem
  • 500 gr patentbloem
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 4 eetlepels suiker
  • 275 gr koude boter, in blokjes van elk 1 eetlepel
  • 300 ml koud water
  • 1 1/2 theelepel citroensap

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur 

  1. In een grote kom tarwebloem, patentbloem, zout en suiker mengen. De klontjes boter erdoor roeren zodat alle klontjes een laagje meel hebben. Koud water en citroensap toevoegen. Houd de kom daarbij met lichte schudbewegingen in beweging zodat de ingrediënten gelijkmatig vochtig zijn. Het deeg in een bal kneden.
  2. Op een licht bebloemd oppervlak het deeg tot een rechthoek van ong. 12 mm dikte uitrollen. Houd de hoeken zo haaks mogelijk. In dit stadium ziet het deeg er niet mooi uit, maar dat trekt bij. Vouw het deeg in drieën (zoals een zakelijke brief wordt gevouwen), in keukenfolie wikkelen en minstens 30 minuten in de koelkast leggen.
  3. Het deeg op een bebloemd oppervlak in een richting leggen die haaks ligt op de richting waarin u hem net bereid heeft. Wederom tot een vierhoek uitrollen en in drieën vouwen. Als het deeg nog koud en handzaam is nogmaals in een haakse hoek draaien, uitrollen en in drieën vouwen. U kunt het deeg ook in de koelkast leggen en 30 minuten later verder verwerken. Rol het deeg uiteindelijk uit tot de maat van een bakplaat, op een licht bebloemde bakplaat leggen en in keukenfolie wikken. Minstens 30 minuten in de koelkast leggen alvorens te gebruiken.
  4. Voor gebruik het deeg uitrollen tot een dikte van 6 mm en met een scherp mes in vorm snijden. Gebruik het zoals de recepten aangeven of vul het deeg met de gewenste vulling en bak ze vervolgens in een voorverwarmde oven op 200°C/gassstand 6 gezwollen en goudbruin.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (24)

  Beoordelingen in het Nederlands (1)

  bahia
  van
  2

   -  04 okt 2010