Last-minute kerstcake

    Last-minute kerstcake

    Voeg toe aan favorieten!
    14uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudige kerstcake die je op het allerlaatste moment kunt maken. Laat de vruchten 's nachts weken, en de volgende dag word je beloond met een cake, in minder dan een paar uur.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 425 ml sinaasappelsap
    • 60 ml brandewijn
    • 1 theelepel puur amandelextract
    • 1 theelepel rum-extract
    • 1 kilo gemengd gedroogd fruit
    • 250 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • Glazuur (optioneel)
    • 90 gr boter, zacht
    • 190 gr gezeefde poedersuiker
    • 2 eetlepels sinaasappelsap
    • 1/2 theelepel geraspte sinaasappelschil

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 12uur  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:14uur 

    1. Meng alle vloeibare ingrediënten voor de cake samen. Doe de vruchten in een kom, voeg de vloeistof toe, zet in de koelkast en laat een nacht weken.
    2. De volgende dag verwarm je de oven voor op 150°C.
    3. Voeg de bloem en het bakpoeder toe aan het vruchtenmengsel. Meng alles samen tot het gecombineerd is, meng niet te lang.
    4. Schep in een bakvorm, bak 90 minuten tot 2 uur in de voorverwarmde oven.
    5. Voor de glazuur: Meng alle ingrediënten samen en smeer over de afgekoelde cake.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren