Mijn grootmoeders bonenschotel

    Mijn grootmoeders bonenschotel

    3keer bewaard
    40min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is het recept voor een smakelijke bonenschotel, zoals je het alleen bij oma thuis krijgt. Niets is beter.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • ½ kg bruine bonen
    • 2 laurierbladeren
    • ½ gerookte worst (varkensvlees), in dunne plakjes gesneden
    • 150 gr gedroogd gezouten rundvlees, in blokjes gesneden
    • 100 gr spekblokjes
    • 1 middelgrote ui, geschild
    • 1 kleine tomaat, zonder zaadjes
    • 2 teentjes knoflook, gepeld
    • 1 kleine handvol verse koriander
    • 1 theelepel komijn
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Doe de bonen en de laurierblaadjes in een snelkookpan. Voeg ook de al gesneden worst, het vlees en het spek in kleine blokjes toe.
    2. Bedek met water, sluit de pan en kook ongeveer 20 minuten (nadat de pan onder druk staat).
    3. Haal na 20 minuten van het vuur en laat de druk vrijkomen.
    4. Ondertussen snipper je de ui en tomaat. Pureer en hak de knoflook en hak de koriander. Zet apart.
    5. Wanneer de druk weg is, open je de pan en zet je hem terug op het vuur.
    6. Voeg de komijn en groenten gesneden toe, behalve de koriander. Roer dit goed door en breng op smaak met zout en peper. Vergeet niet dat het vlees al vrij zout is, dit kan genoeg zijn om de bonen te zouten.
    7. Roer goed en kook 5 minuten. Voeg tenslotte de gehakte koriander toe, kook 1 minuut en haal van het vuur.
    8. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren