Minestronesoep met kip

    Minestronesoep met kip

    2keer bewaard
    45min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een mooi recept voor minestronesoep. Ik maak dit in de winter minstens een keer per week. Serveer met knoflookbrood voor een stevige maaltijd. Het is een uitstekend recept om je kinderen groenten te laten eten. Mijn zoon is er dol op en klaagt niet!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 30 gr boter
    • 500 gr kippendijen, in blokjes gesneden
    • 1 ui, gesneden
    • 1 teentjes knoflook, geperst
    • 2 plakjes spek, in blokjes gesneden
    • 1 stengel selderij, fijngesneden
    • 1 wortel, in stukjes gesneden
    • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
    • 400 gr rode kidneybonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
    • 750 ml kippenbouillon (van een bouillonblokje is prima)
    • 5 eetlepels vermicelli of een kleine soort pasta
    • 2 eetlepels gehakte verse oregano (optioneel)
    • 1 eetlepel verse gehakte peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de boter in de pan en voeg de kip, ui, knoflook en spek toe. Roerbak tot de kip bijna gaar.
    2. Roer de selderij en wortel erdoor en kook 5 minuten. Roer de tomaten, bonen, bouillon en pasta erdoor. Blijf roeren zodat de pasta niet kleeft.
    3. Breng aan de kook en laat zonder deksel ongeveer 30 minuten koken of tot de soep een beetje indikt. Roer de verse kruiden erdoor, laat 5 minuten zachtjes koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren