Courgettekoeken met mosselen

    Courgettekoeken met mosselen

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze gebakken 'pannenkoekjes' van courgette en mosselen zijn makkelijk te maken en heerlijk met een tomatensalsa en een gemengde salade voor een gemakkelijke zomerse maaltijd. Met behulp van sojamelk in plaats van gewone melk kun je het zuivelvrij maken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gr pak mosselen in pekel (verse mosselen kan ook)
    • 125 gr bloem
    • zout en peper naar smaak
    • 125 ml melk
    • 3 eieren
    • 2 courgettes, geraspt
    • 1 kleine ui, gesnipperd
    • 4 eetlepels fijngehakte verse koriander (of peterselie)
    • olie voor frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Als je verse mosselen gebruikt stoom je ze open en snij je ze door de helft, of snij de gemarineerde mosselen door de helft en leg opzij.
    2. Zeef de bloem, zout en peper in een kom.
    3. Meng de melk en eieren bij elkaar en giet langzaam door de bloem en klop tot een glad beslag. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer goed.
    4. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en bak eetlepels van het beslag tot het goudbruin is aan beide kanten. Bak ze in kleine porties, zodat de koeken gelijkmatig gaar worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren