Pannenkoekjes als kerstdessert

    Pannenkoekjes als kerstdessert

    Voeg toe aan favorieten!
    15min


    Maak dit als eerste!

    Zelf mincemeat gemaakt voor Kerst of een potje in de kast staan? Maak dan ook deze gemakkelijk pannenkoeken. Je kunt je favoriete pannenkoek (of poffertjes) recept gebruiken om ze helemaal zelf te maken, of je koopt gewoon kant-en-klare pannenkoekjes.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 12 kant-en-klare pannenkoekjes (of poffertjes)
    • 1 potje (van 410 gr) mincemeat (gedroogd fruit gemengd met kruiden en drank)
    • 2 eetlepels brandewijn of cognac
    • vanille-ijs

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C. Wikkel de pannenkoekjes in folie en leg 10 minuten in de oven.
    2. Doe mincemeat, cognac en 2 eetlepels water in een pan op middelhoog vuur en verwarm.
    3. Om te serveren, leg je de pannenkoeken op borden. Bedek met een bolletje ijs en een lepel van het warme mincemeat-mengsel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren