Pastaschotel van restjes

    Pastaschotel van restjes

    Voeg toe aan favorieten!
    52min


    Maak dit als eerste!

    Gemakkelijke pasta ovenschotel gemaakt met restjes. Hier heb ik restjes van mijn varkensvlees uit de slow cooker gebruikt. Pasta, restjes en kaassaus worden bestrooid met paneermeel en gebakken. Serveer met een knapperig broodje of knoflookbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 300 gr fusilli of macaroni
    • 1 1/2 eetlepel boter op kamertemperatuur
    • 2 eetlepels bloem
    • 120 ml melk, of zoveel als nodig
    • peper en zout, naar smaak
    • grote handvol geraspte kaas
    • restjes naar keuze (gebraden vlees en gekookte/gebakken groente, in stukjes)
    • 3 eetlepels paneermeel
    • een snuf gedroogde gemengde kruiden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 12min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:52min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de pasta al dente. Laat uitlekken en giet in een grote kom.
    2. Ondertussen maak je de kaassaus. Smelt de boter op een laag vuur in een steelpan. Voeg de bloem toe en meng goed, onder voortdurend roeren met een houten pollepel. Voeg beetje bij beetje de melk toe tot je een gladde saus hebt.
    3. Voeg peper, zout en de kaas toe. Roer goed tot de kaas is gesmolten. Voeg de 'restjes' toe aan de pastakom en giet er de kaassaus over. Meng goed.
    4. Schep in een ovenschaal. Bestrooi met het paneermeel en de gemengde kruiden. Dek af met aluminiumfolie en bak 25-30 minuten in de oven. Verwijder het folie en bak nog eens 15 minuten of tot het gloeiend heet is. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren