Perzik dessert

    Perzik dessert

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Dit dessert is heerlijk en de presentatie is erg mooi, met de lange vingers verdeeld over de hele schaal.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 350 ml gecondenseerde melk
    • 120 ml citroensap
    • 1 blikje perziken op siroop
    • 1 kopje ontpitte gedroogde pruimen, in stukjes
    • 2 pakken (180 gr per stuk) lange vingers
    • 240 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de gecondenseerde melk in een kom met citroensap. Mix door tot een romig mengsel. Zet opzij.
    2. Giet de perziken af. Bewaar een perzik ter decoratie en snijd de rest in kleine blokjes. Bewaar de siroop.
    3. Doe de pruimen in een pan met een kopje perziksiroop. Bewaar de rest. Laat 5 minuten sudderen.
    4. Snijd de koekjes door de helft en zet apart. Doe de rest van de perziksiroop en de melk in een kom en dompel de koekjes hier in.
    5. Bekleed een ovenschaal van 25 cm met bakpapier of plastic folie. Leg de koekjes rondom in de schaal, staand, met de ronde uiteinden naar beneden.
    6. Maak een laag perziken en een laag pruimen op de bodem van de schaal. Giet de helft van de citroenroom erover en bedek met een laagje koekjes. Herhaal de lagen, eindigend met een laag koekjes.
    7. Dek het dessert af, leg er een bord op en zet 4 uur in de koelkast.
    8. Draai om op een bord en garneer met de bewaarde perzik, in plakjes. Serveer koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren