Ananasdessert met slagroom

    Ananasdessert met slagroom

    4keer bewaard
    50min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een klassiek dessert in Brazilië. In dit recept heb ik slagroom toegevoegd om het nog luxer en romiger te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 7 

    • 1 grote ananas, geschild
    • 120 ml water
    • 2 eetlepels suiker
    • 2 eierdooiers
    • 1 blikje (397 gr) gezoete gecondenseerde melk
    • 400 ml melk
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 470 ml slagroom, stijfgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Snijd de ananas in blokjes. Doe ze in een pan met water en suiker. Laat 20 minuten koken, tot de ananas doorzichtig is.
    2. Terwijl de ananas kookt, maak je de custard: Meng de eierdooiers, gecondenseerde melk, melk en vanille-extract. Breng het op matig vuur onder voortdurend roeren, tot de mix dikker wordt en je de bodem van de pan kunt zien wanneer je roert.
    3. Giet de custard in een schaal en laat afkoelen. Verdeel de afgekoelde ananas erover en bedek alles met de stijfgeslagen slagroom.
    4. Laat gedurende minstens 2 uur afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren