Zoete Thaise kleefrijst met mango (Khao Neeo Mamuang)

    Zoete Thaise kleefrijst met mango (Khao Neeo Mamuang)

    14keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk dessert met de authentieke smaak van Thailand zoals u ze in een Thais restaurant kunt vinden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr ongekookte witte rijst met korte korrel
    • 475 ml water
    • 350 ml kokosmelk
    • 200 gr suiker
    • 1/2 theelepel zout
    • 125 ml kokosmelk
    • 1 eetlepel suiker
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 eetlepel tapioca zetmeel of maïzena
    • 3 mango's, geschild en in schijfjes
    • 1 eetlepel sesamzaad, geroosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Rijst met water in een pan aan de kook brengen. Afdekken en het vuur laag zetten. 15-20 minuten laten sudderen tot het water geabsorbeerd is.
    2. Terwijl de rijst kookt in een pan op een middelhoog vuur 350 ml kokosmelk, 200 gr suiker en 1/2 theelepel zout aan de kook brengen. Van het vuur halen en apart zetten. De gekookte rijst door de kokosmelk roeren en afdekken. Gedurende 1 uur laten afkoelen.
    3. Voor de saus: 125 ml kokosmelk, 1 eetlepel suiker, 1/4 theelepel zout en tapioca aan de kook brengen.
    4. Verdeel de kleefrijst over een presenteerschaal. Leg de stukken mango over de rijst. Overgieten met rijst en bestrooien met sesamzaad.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren