Portugese kabeljauw

    Portugese kabeljauw

    1keer bewaard
    1uur10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijk recept voor gebakken kabeljauw met aardappelen, paprika's, tomaten, palmharten en olijven dat nooit verveelt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kilo kabeljauw
    • 3 paprika's (diverse kleuren)
    • 3 rijpe tomaten
    • 3 uien
    • 10 aardappelen
    • 6 palmharten
    • olijfolie (extra vergine is het beste)
    • ¼ kopje olijven
    • 1 eetlepel gedroogde oregano

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwijder de huid van de kabeljauw en week 24 uur in water in de koelkast, vervang het water vaak (minstens 4 keer).
    2. Op de dag dat je het gaat maken, vul je een grote pan met water en doe je de kabeljauw erin, in grote stukken gesneden. Breng aan de kook en haal de vis eruit als het water kookt. In hetzelfde water kook je de aardappelen tot ze gaar zijn (maar niet uit elkaar vallen). Snijd de aardappelen in dikke plakken.
    3. Schil de uien, verwijder de zaden van de paprika en snijd alle andere groenten in vrij dikke plakken.
    4. Pak een ovenschaal en bestrijk met olie. Maak een laag van elk ingrediënt: kabeljauw, aardappelen, paprika's, palmharten, tomaat en ui. Besprenkel alles met olijfolie, strooi er oregano over en strooi de olijven erover. Bak in de oven (180 graden) gedurende 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren