Ris a l'amande (Deense rijstpudding)

    Romige rijstpudding met amandelen en kersen. Dit rijstdessert wordt traditioneel geserveerd als toetje op kerstavond. In één portie stop je een hele amandel, en wie deze heeft, krijgt een klein presentje.


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 185 gr (dessert)rijst
    • 960 ml melk
    • 5 eetlepels suiker, of naar smaak
    • 500 ml slagroom, stijfgeslagen
    • 80 gr geblancheerde amandelen, zeer fijn gehakt of fijngemaakt in de keukenmachine
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 vanillestokje of een paar druppels pure essence
    • 1 blik ontpitte zwarte kersen in siroop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Combineer de rijst en melk in een pan en laat 20 minuten koken tot de rijst zacht is. Voeg suiker en zout toe. Laat afkoelen.
    2. Voeg de stijfgeklopte slagroom, amandelen en vanille zaadjes uit het stokje toe. Meng goed. Verdeel het in kommen of glazen wanneer het goed gekoeld is.
    3. Om te serveren, lepel je er wat kersen en siroop over. Dit is een heel machtig toetje, zodat je slechts een kleine hoeveelheid hoeft te serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties