Risotto met tomaat en courgette

    Risotto met tomaat en courgette

    2keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    In deze smakelijke risotto gebruik je tomatensap in plaats van bouillon en dit zorgt voor een heerlijke en vullende maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 750-800 ml tomatensap
    • 2 theelepels extra vergine olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 courgette, in plakjes
    • 125 gr arborio rijst
    • 30 gr spinazieblaadjes
    • 75 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • 1 theelepel gemengde (tuin) kruiden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breng het tomatensap aan de kook.
    2. In een andere diepe pan, verhit je de olie en voeg je de knoflook en ui toe. Bak een minuut, voeg dan de courgette toe en bak nog een minuut.
    3. Voeg de arboriorijst toe aan de groenten en voeg dan een paar scheppen van het tomatensap toe. Roer voortdurend tot de rijst het tomatensap heeft opgenomen, herhaal tot alle sap is gebruikt en de rijst een dikke, romige textuur en een stevige beet heeft (dit duurt ongeveer 15-20 minuten). Gebruik meer tomatensap of warm water, indien nodig.
    4. Voeg de kruiden, tomaten en spinazie toe. Roer tot de spinazie is geslonken.
    5. Serveer en eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren