Gevulde aubergine

    Gevulde aubergine

    29keer bewaard
    50min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Dit gerecht doet me denken aan de prachtige zomeravonden toen we dit met het gezin op het balkon aten. In Griekenland is de zomer hét seizoen voor aubergines en ze worden op verschillende manieren gegeten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 grote aubergines
    • 125 ml olijfolie voor frituren
    • 2 middelgrote uien, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 kleine tomaten, fijngesneden
    • 1 groene paprika, ontlijst en fijngesneden
    • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
    • zout en peper naar smaak
    • 425 gr paneermeel
    • 150 gr feta, verbrokkeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Blad verwijderen en aubergines in lengterichting halveren. Schep het vruchtvlees er tot 1 cm van de rand voorzichtig uit, zodat de aubergines op bootjes lijken. Het vruchtvlees fijnsnijden en apart zetten.
    2. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    3. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten en daarin een paar minuten ui en knoflook sauteren tot ze zacht zijn. Gesneden aubergine toevoegen en in ong. 5 minuten zacht bakken. Tomaat, groene paprika en peterselie toevoegen en ong. 10 minuten laten sudderen.
    4. Van het vuur halen en overscheppen in een grote kom. Paneermeel toevoegen, tot een gelijkmatige massa vermengen en dit over de 4 uitgeholde aubergines verdelen. Feta erover strooien en de gevulde aubergines over een bakplaat verdelen.
    5. 15-20 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant bruin is en de kaas gesmolten. Warm of koud opdienen. Ik vind ze zelf koud het lekkerst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    5

    Bijzonder gerecht met maar liefst 425 gram paneermeel voor 4 te vullen aubergine delen! Klopt dit wel en moet het niet 125 gram zijn?!! Nu smaakte het niet zoals ik verwachtte! - 17 aug 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren