Roerbakschotel met varkensvlees en hoisinsaus

    Roerbakschotel met varkensvlees en hoisinsaus

    7keer bewaard
    30min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit roerbakgerecht is niet alleen snel te maken, maar het is ook heerlijk. In dit gerecht zit ui, groene paprika en reepjes varkensvlees en ze worden gemengd met hoisinsaus en pijnboompitten.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 3 - 4 porties

    • Marinade
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 eetlepel lichte sojasaus of 1 eetlepel donkere sojasaus
    • 1-2 eetlepels maïzena gemengd in 1 eetlepel water
    • 450 gr varkenshaas of varkensfilet, in reepjes
    • Verder
    • 2 eetlepels olie
    • 1 middelgrote groene paprika, fijngesneden
    • 1 middelgrote ui, gehakt
    • 2 kleine rode uien, fijngehakt (optioneel)
    • 20 pijnboompitten
    • 1 eetlepel geperste knoflook
    • Saus
    • 4 eetlepels hoisinsaus
    • 1 eetlepel oestersaus
    • 3-4 eetlepels water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Maak de marinade door het mengen van de suiker, zout, sojasaus en maïzena-mengsel. Meng door het varkensvlees, laat 15 minuten marineren.
    2. Verhit een grote koekenpan met olie op middelhoog vuur. Voeg de pijnboompitten toe en bak tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en zet opzij, houd de olie in de pan.
    3. Draai het vuur hoog. Roerbak de knoflook 2-3 minuten. Voeg het vlees toe en roerbak tot het gaar is, in ongeveer 4-6 minuten. Zet opzij, laat alle olie achter in de pan.
    4. Op hoog vuur, bak je de uien met wat zout tot ze zacht zijn, ongeveer 2-3 minuten. Voeg het gebakken vlees en groene paprika toe. Roerbak 1-2 minuten voordat je de hoisinsaus, oestersaus en water toevoegt. Roer tot het goed gecombineerd is. Meng met pijnboompitten en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren