Romige pasta met ham, paprika en champignons

    Romige pasta met ham, paprika en champignons

    1keer bewaard
    15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudig recept voor pasta in roomsaus dat erg lekker is. Je kunt gebruik maken van meer of minder ingrediënten naar smaak. Je zou ook gebakken spek kunnen gebruiken in plaats ham. Voor een beetje een kick, kun je wat Tabasco saus toevoegen!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 gr pasta
    • olijfolie
    • 1/2 groene of rode paprika, in blokjes gesneden
    • 2-3 champignons, in dunne plakjes gesneden
    • 150 gr gekookte ham, in reepjes gesneden
    • 300 ml zure room
    • gemengde gedroogde kruiden
    • zeezout en vers gemalen peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Breng een pan koud water aan de kook. Als je water kookt, voeg je de pasta toe en kook tot deze beetgaar is.
    2. Verwarm een koekenpan met een kleine hoeveelheid olijfolie.
    3. Als de olie heet is, doe je de paprika erin en bak deze een paar minuten voordat je de champignons en ham toevoegt. (De kooktijd van de paprika is afhankelijk van of je hem knapperig wilt. Ik houd wel van een beetje knapperig.)
    4. Bak nog 3 minuten, voeg dan de zure room langzaam toe, terwijl je het goed mengt door de ingrediënten in de pan.
    5. Zodra de gewenste hoeveelheid zure room is toegevoegd, verwarm je alles terwijl je voorzichtig roert (probeer het niet te laten koken).
    6. Voeg dan een flinke snuf gemengde kruiden en zout en peper naar smaak toe.
    7. Zodra de pasta gaar is, giet je hem af en doe je hem geleidelijk in de pan. (Ik laat altijd een klein beetje van het kookwater over en doe dat er ook door. De saus is dan iets dunner en hierdoor wordt de pasta beter bedekt).
    8. Meng goed en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren