Gebonden selderijsoep

    Gebonden selderijsoep

    1keer bewaard
    35min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Bleekselderij geeft een heerlijke smaak in deze prachtig eenvoudige soep. Een dikke, romige groentesoep, die erg lekker is!

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 30 gr boter
    • 1 kleine ui, zeer fijngesneden
    • 1 grote aardappel, fijngesneden
    • 250 gr gehakte selderij
    • 1 blokje kippenbouillon
    • zout en peper
    • een vleugje nootmuskaat
    • room naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Smelt de boter in een steelpan. Draai het vuur laag. Voeg de ui, aardappel en bleekselderij toe en bak zachtjes ongeveer 5 minuten. Roer om te voorkomen dat het gaat aanbakken.
    2. Bedek met warm water, voeg zout, peper, nootmuskaat toe en verkruimel een blokje kippenbouillon. Breng aan de kook. Dek af en laat sudderen op een laag vuur tot de groenten gaar zijn. Dit duurt slechts 10 tot 15 minuten. Pureer de soep met een staafmixer (of in een blender). Voeg de room naar smaak net voor het opdienen toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren