Rouille (pittige knoflookmayonaise)

    Rouille (rouïo in het Provençaals) is een pittige knoflooksaus gebruikt voor visgerechten, vissoep en bouillabaisse. Bewaar de Rouille gekoeld in de koelkast totdat het wordt opgediend, hetzij dezelfde dag of de volgende dag. Voor het serveren, als de Rouille te stijf is, kun je het verdunnen met een paar druppels kokend water.


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 tl cayennepeper
    • 3 teentjes knoflook
    • 125 ml olijfolie
    • 2 eierdooiers
    • 5 gr saffraan

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Plet de knoflook met een vijzel tot een puree. Doe in een mengkom. Voeg de eierdooiers toe, en klop tot een mayonaise, terwijl je de olijfolie toevoegt. Als de saus dik en glad is, roer je er de cayennepeper en saffraan door.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties

    Bekijk alle 1 collecties