Runderkebabs uit het Midden-Oosten

    Runderkebabs uit het Midden-Oosten

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    Maak dit als eerste!

    Biefstuk, subtiel gemarineerd met saffraan, op spiesjes met rode ui en paprika. Bereid ze op de barbecue of grill. Gemakkelijk te maken voor een grote groep mensen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 Skewers

    • 350 gr biefstuk, in blokjes
    • 1 rode ui, in acht parten gesneden
    • 1 rode paprika, in gelijke stukken gesneden
    • 1 groene paprika, in gelijke stukken gesneden
    • olijfolie
    • zout en peper, naar smaak
    • 2 eetlepels melk
    • 3-4 draadjes saffraan
    • 1/2 ui, gepureerd
    • 1/2 theelepel gemalen komijn
    • 1/2 theelepel cayennepeper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Meng de saffraan en melk in een klein schaaltje. Laat een paar minuten staan.
    2. Doe het vlees, het saffraanmengsel, peper en zout, uienpuree, komijn en cayennepeper in een plastic bak. Roer dit goed door om het rundvlees te bedekken. Dek af en laat een nacht marineren in de koelkast.
    3. Rijg de blokjes rundvlees, rode ui en paprika afwisselend aan de spiesen.
    4. Gril de spiesen op de barbecue, of op laag vuur onder de grill gedurende 30 minuten, of tot de uien gaar zijn. Bedruip het af en toe met olie.
    5. Serveer met geroosterde tomaten, salade en friet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren