Sagu de vinho (Tapioca pudding van rode wijn)

    Sagu de vinho (Tapioca pudding van rode wijn)

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een ouderwets Braziliaans dessert. De tapioca wordt gekookt in rode wijn. Het kan zo worden geserveerd of met slagroom. In dit recept wordt met een kopje alle ingrediënten afgewogen, gebruik een kopje met een inhoud van ongeveer 240 ml.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 kopjes water
    • 1 kopje tapioca parels
    • 1 fles rode wijn
    • 2 hele kruidnagels
    • 1 kaneelstokje
    • 1 1/4 kopje suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook 4 kopjes water en voeg de tapioca parels toe. Als het weer begint te koken, haal je het van het vuur en laat je het 15 minuten rusten.
    2. Breng het al roerend terug aan de kook tot de parels transparant worden. Zet opzij.
    3. In een andere pan breng je de wijn met de kruidnagels en kaneel aan de kook gedurende 10 minuten.
    4. Verwijder de kruidnagel en kaneel en voeg de wijn toe aan de tapioca parels. Laat een paar minuten koken.
    5. Voeg de suiker toe, roer en laat nog 3 minuten zachtjes koken.
    6. Doe het in een middelgrote glazen schaal of in individuele kommetjes. Bewaar in de koelkast totdat je het serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren