Hartige pannenkoeken met kip, ricotta en citroen

    Hartige pannenkoeken met kip, ricotta en citroen

    1keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Heerlijke pannenkoeken gevuld met kip, ricotta, citroenschil en tijm. Maak de pannenkoeken zelf of koop kant en klare. Lekker met asperges en nieuwe aardappelen.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 6 volle eetlepels ricotta
    • 1 afgestreken eetlepel fijn geraspte citroenschil
    • zout en peper
    • 150 gr kipfilet
    • olijfolie
    • 1/2 ui, gesnipperd
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • snufje verse gehakte tijm
    • 4 pannenkoeken
    • grote klont boter
    • goede scheut witte wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de ricotta, citroen en wat zout en peper en zet apart.
    2. Snijd de kip. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de kip toe. Bak de kip gaar. Voeg de ui toe en bak een paar minuten tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook, peper en zout en de tijm toe. Meng goed.
    3. Voeg toe aan het ricotta mengsel. Verdeel het mengsel in 4 porties. Schep een portie in het midden van een pannenkoek en rol op. Herhaal met de rest van de pannenkoeken.
    4. Leg de pannenkoeken naast elkaar in een ovenschaal en verwarm ze 10-13 minuten in de voorverwarmde oven.
    5. Een paar minuten voordat je klaar bent om te serveren, doe je de wijn in dezelfde gebruikte hete koekenpan en schraap de restjes uit de pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en voeg de boter toe. Laat deze smelten, meng en breng op smaak met zout en peper.
    6. Giet de jus over de pannenkoeken en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren