Spaanse rijst

    Spaanse rijst

    7keer bewaard
    1uur45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Spaans geïnspireerd éénpansgerecht met rijst, kip, selderij, chorizo ​​en paprika's. Zomer op een bord. Serveer met knapperig brood, een goede fles wijn en eet alles lekker buiten in het zonnetje op (optioneel).

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • olijfolie
    • 1 kipfilet in stukken gesneden
    • 2 paprika's in reepjes gesneden
    • 2 uien in dikke plakken gesneden
    • 1 stengel bleekselderij gesneden
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 80 gr chorizo geschild en in 1/2 cm schijfjes gesneden
    • 4 zongedroogde tomaten fijngesneden
    • 135 gr bruine rijst of basmati-rijst
    • versgemalen zwarte peper
    • een snufje cayenne peper
    • 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • 2 volle eetlepels paprikapoeder of gerookte paprikapoeder
    • 300 ml kippenbouillon
    • goede scheut tomatenpuree
    • 150 ml witte wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Verhit een pan met zware bodem met een scheut olie op matig vuur. Voeg de kip toe en bak rondom bruin. Haal uit de pan en zet apart.
    2. In dezelfde pan bak je de paprika's en uien. Roerbak 5 minuten. Voeg de bleekselderij, knoflook en chorizo toe. Roerbak nog eens 5 minuten terwijl je vaak roert.
    3. Voeg de zongedroogde tomaten toe, goed mengen. Voeg de rijst toe en roer om ervoor te zorgen dat elke korrel is bedekt met een beetje olie. Voeg alle overige ingrediënten samen met de kip toe. Vervolgens breng je het aan de kook en laat je het zacht sudderen. Dek af met een goed sluitend deksel en laat 1 uur tot 1,5 uur sudderen.

    Opmerking

    Afhankelijk van de gebruikte rijst - moet je het na 20 minuten ​​goed in de gaten gaan houden. Houd wat bouillon en een beetje water bij de hand om toe te voegen wanneer het begint op te drogen. Roer af en toe. De schotel is bedoeld om vrij droog te worden, maar nog steeds vochtig. Niet zoals risotto.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren