Spaghetti Amatriciana

    Spaghetti Amatriciana

    7keer bewaard
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Mijn versie van de klassieke saus. Zoet, smokey en pittig. Een echt heerlijke en goedkope doordeweekse maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • goede scheut olijfolie
    • 2 sjalotjes, fijngehakt
    • 4 plakjes gerookte spek
    • 1 grote teen knoflook, geperst
    • goede scheut rode wijn
    • snufje gedroogde chilivlokken
    • snufje gedroogde oregano
    • zout en peper
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 120 gr spaghetti
    • 1 eetlepel kookwater van de pasta
    • handvol basilicumblaadjes als garnituur
    • knoflookbrood om te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotjes en het spek toe. Na een paar minuten voeg je de knoflook en een goede scheut rode wijn toe. Roer er dan de chilipeper, oregano, peper, zout en tomaten erdoor.
    2. Breng aan de kook zet vervolgens laag om te sudderen. Laat een uur zachtjes sudderen. De saus moet dik zijn, maar niet te veel verdampt.
    3. Kook de spaghetti en bewaar een eetlepel van het kookvocht. Als je gaat serveren doe je het kookwater bij de saus, roer goed en schep over de pasta.
    4. Garneer met een handvol gescheurde basilicumblaadjes. Serveer met (zelfgemaakt) knoflookbrood en een fles goede rode wijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren