Suikervrije bosvruchtencake

    Suikervrije bosvruchtencake

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze cake is gemaakt met een heleboel lekkere bosvruchten, vers of bevroren. Jij mag het fruit kiezen! Als de bessen te groot zijn, snijd je ze in kleinere stukken. Als je liever een zoetere taart wilt, kun je een extra 2-5 eetlepels zoetstof toevoegen. Als je bevroren bessen gebruikt, ontdooi ze dan eerst.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 sugar free cake

    • 170 gr boter, gesmolten en afgekoeld
    • 235 ml melk
    • 3 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 10 eetlepels zoetstof, zoals Splenda
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 375 gr bloem
    • 250 gr verse of bevroren bosvruchten (aardbeien, frambozen, bosbessen, enz.)
    • 250 ml slagroom, om te garneren (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee ronde bakvormen van 20 cm of 23 cm in en bestrooi met bloem.
    2. Meng de gesmolten boter, melk, eieren, vanille en zoetstof. Combineer 375 gr bloem en het bakpoeder en roer door de natte ingrediënten tot het net gemengd is. Roer de bessen er voorzichtig door. Verdeel gelijkmatig over de voorbereide bakblikken.
    3. Bak 25 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt. Laat afkoelen.
    4. Idee: draai een cake om op een taartschaal, bestrijk de bovenkant met slagroom. Leg de tweede cake erbovenop en bestrijk met meer slagroom. Je kunt verse bessen ter garnering erbovenop leggen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren