Hartige taartjes met tomaat en prei

    Hartige taartjes met tomaat en prei

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze prei-tomaattaartjes zijn prachtig, en het resultaat zijn twee lekkere en rustieke kleine taartjes zonder veel inspanning. Je kunt alles eenvoudig halveren om slechts een ​​taart te maken. Gebruik een goede kwaliteit kant-en-klaar zanddeeg, of gebruik uw favoriete recept. Serveer als een lichte lunch, hoofdgerecht of voorgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 vellen kant-en-klaar deeg voor hartige taart
    • 250 gr Gruyère kaas, geraspt
    • 500 gr gesneden prei (alleen de witte en lichtgroene stukken)
    • 6 Roma tomaten, in plakjes gesneden
    • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • zeezout en zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Leg beide deegbodems op bakplaten bekleed met bakpapier. Bestrooi elk met de helft van de gruyère, waarbij je 2,5 cm rondom de randen vrij laat. Verdeel de prei over de kaas en bedek met de plakjes tomaat. Bestrooi met Parmezaanse kaas, zout en peper. Bedek met de rest van de gruyère kaas. Vouw de randen over de vulling.
    2. Bak 18-22 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg licht goudbruin is. Laat ongeveer 10 minuten of meer rusten alvorens het te snijden. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren