Taart van koekjes

    Taart van koekjes

    1keer bewaard
    25min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Gebak gemaakt van theebiscuitjes, samengevoegd met boter, suiker, pure, melk- en witte chocola. Een soort arretjescake op Engelse wijze.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 30 stukjes

    • 225 gr theebiscuit
    • 50 gr ongezouten boter
    • 125 gr suiker
    • 1 ei, licht geklopt
    • 100 gr pure chocolade
    • bovenlaag
    • 125 gr pure chocolade
    • 75 gr melkchocolade
    • 50 gr witte chocolade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Vet een kleine ronde springvorm (15 cm in diameter) in. Leg een cirkel bakpapier op de bodem. Zet opzij.
    2. Breek de koekjes in kleine stukjes, laat sommige wat groter, ongeveer 1 cm. Klop de boter en de suiker samen, voeg dan het ei toe en klop opnieuw.
    3. Breek de pure chocolade in stukjes en doe dit in een hittebestendige kom en smelt boven kokend water. Wanneer het gesmolten is, voeg je het suiker-boter-ei mengsel toe aan de chocolade en roer tot alles gesmolten en ingedikt is tot een lichte vla textuur; dit duurt een paar minuten.
    4. Roer de gebroken koekjes erdoor tot ze goed bedekt zijn. Doe het mengsel in de bakvorm en zorg ervoor dat het een egaal mengsel is en alle 'gaatjes' opgevuld zijn. Zet ongeveer 1 uur in de koelkast tot het goed hard is.
    5. Haal de bodem uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen, terwijl je de donkere chocolade bereid. Breek de pure chocolade in stukjes en doe dit in een hittebestendige kom en smelt boven kokend water. Terwijl de chocolade smelt haal je de koekjesbodem voorzichtig uit het bakblik. Verdeel de gesmolten chocolade over de bodem. Strijk glad. Zet ongeveer 1/2 uur in de koelkast.
    6. Smelt als laatste de witte chocolade en besprenkel deze vervolgens over de bovenkant van de donkere chocolade. Zet terug in de koelkast gedurende 2 uur om volledig uit te harden. Met een scherp mes snijd je het vervolgens in kleine rechthoeken van ongeveer 1,5 cm x 2 cm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren