Tuinbonen met citroen en olijfolie

    Tuinbonen met citroen en olijfolie

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    Maak dit als eerste!

    Een gerecht met een subtiele mediterrane smaak. Tuinbonen worden gebakken met olijfolie, peterselie, basilicum, bieslook en citroensap voor een heerlijk fris smakend gerecht. Serveer de tuinbonen op geroosterd brood of ciabatta.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 gr tuinbonen
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • een handvol grof gehakte platte peterselie en basilicum
    • extra vierge olijfolie
    • zout en peper naar smaak
    • 1 bosje bieslook, gehakt
    • 1 citroen
    • bladpeterselie om erdoor te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Laat de tuinbonen in gezouten water gedurende ongeveer 3 minuten zachtjes koken, giet ze af.
    2. Eenmaal koel genoeg om vast te houden, haal je ze uit de schil (gooi de schilletjes weg), en doe de bonen in een kleine pan.
    3. Voeg knoflook, meer zout, een beetje zwarte peper, een half kopje olijfolie en iets minder dan een half kopje water toe.
    4. Laat alles 5 minuten zachtjes stoven, voeg dan ongeveer twee-derde van de kruiden toe, (bewaar de rest voor het serveren) en stoof nog eens 5 minuten. Stoof ze niet te lang want dan verliezen de bonen hun kleur.
    5. Prak een paar bonen met een vork en meng met de rest van de kruiden, proef en voeg peper en zout toe, indien nodig.
    6. Knijp de citroen erboven uit voor het serveren op toast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren