Twee-in-een chocoladekoekjes

    Twee-in-een chocoladekoekjes

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een veelzijdig recept dat een absolute hit is bij iedereen. Mijn man houdt van deze koekjes met pure chocoladestukjes, terwijl ik meer hou van de chocoladekoekjes met de 'energiemix'. Het leuke is dat je twee soorten koekjes krijgt van dit eenvoudige recept. Een absolute hit bij iedereen!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 250 gr boter
    • 220 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 160 gr kristalsuiker
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 2 losgeklopte eieren
    • 375 gr volkoren zelfrijzend bakmeel
    • Versie 1
    • 175 gr pure chocolade chips
    • Versie 2
    • 5 eetlepels cacao
    • 175 gr 'energiemix' van zonnebloempitten, pompoenpitten, rozijnen en amandelschaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasoven stand 3.
    2. Meng de boter, donkerbruine basterdsuiker en basterdsuiker tot een licht en luchtig geheel. Voeg de vanille en eieren toe. Roer de bloem erdoor.
    3. Verdeel het deeg in 2 delen.
    4. Versie 1: Voeg de pure chocolade chips toe. Meng goed.
    5. Versie 2: Voeg de cacao en 'energiemix' toe. Meng goed.
    6. Maak met een theelepel balletjes van het mengsel en leg ze op een ingevette bakplaat. Met behulp van een vork, maak je koekjes plat, laat ongeveer 1 cm tussen elk koekje. Let op dat hoe dunner je het koekje maakt, hoe krokanter het wordt en de baktijd korter wordt.
    7. Bak ongeveer 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze gaar zijn. Laat ze op de bakplaat afkoelen, ongeveer 2-3 minuten, en laat ze dan verder afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren