Varkensfilet in een romige appelsaus met kool en spek

    Varkensfilet in een romige appelsaus met kool en spek

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke mix van varkensfilet in een romige appelsaus geserveerd met gebakken kool en gerookt spek. Snel, eenvoudig en heerlijk voor een etentje.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 varkensfilet, gesneden in plakken van 1/2 cm
    • peper en zout
    • 1 medium ui, in ringen gesneden
    • 1 groene appel, geschild en in stukjes gesneden
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • grote scheut cider
    • 50 gr roomkaas
    • boter
    • 2 plakjes gerookt spek, in reepjes gesneden
    • 1/4 savooiekool, dun gesneden
    • 3 eetlepels kippenbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verhit een grote koekenpan met 1 eetlepel olie. Kruid het varkensvlees en doe in de pan, roer goed om dicht te schroeien en bak ze tot ze gaar zijn. Haal uit de pan en houd warm in folie.
    2. Voeg meer olie toe indien nodig en bak de uien en de appel in dezelfde pan. Bak ze op matig vuur ongeveer 5 minuten, zet daarna het vuur laag en bak nog 5-10 minuten of tot de appel papperig is. Voeg de knoflook en wat peper toe en bak een paar minuten. Voeg nu de cider toe en blijf een paar minuten roeren. Voeg de roomkaas toe en laat deze smelten in de saus. Doe het varkensvlees erbij om weer goed op te warmen.
    3. Ondertussen bereid je de kool. In een grote pan,verwarm je een paar eetlepels olie en een beetje boter. Voeg het spek toe en bak die ongeveer 3-4 minuten. Voeg de kool toe en bak nog een paar minuten. Voeg peper, zout en bouillon toe. Dek af en laat op laag vuur ongeveer 5-10 minuten sudderen (blijf controleren, voeg wat meer bouillon toe, indien nodig.)
    4. Voor het opdienen, doe je een klontje boter bij het varkensvlees en saus en meng goed. Leg alles netjes op een bord. Je kunt de kool het beste met een schuimspaan uit de pan halen, want er kan nog water uitdruppen.
    5. Dit is lekker met gebakken aardappels of puree. Als alternatief kun je ook broccoli of sperziebonen mee serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren