Varkensvlees en groenten in hoisinsaus

    Varkensvlees en groenten in hoisinsaus

    4keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Dit roerbakgerecht is niet alleen eenvoudig, maar ook lekker. Varkensvlees wordt gebakken met water kastanjes, groene paprika, kool en wortelen. Serveer met vers gekookte witte rijst.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 - 6 porties

    • Marinade
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 eetlepel lichte sojasaus of 1 eetlepel donkere sojasaus
    • 1-2 eetlepels maïzena, gemengd met 1 eetlepel water
    • 450 gr varkensfilet, in plakjes
    • 1 eetlepel arachideolie
    • Groenten
    • 1/4 kool, gesneden
    • 1 wortel, in stukjes gesneden
    • Saus
    • 3 eetlepels hoisinsaus
    • 1 eetlepel oestersaus
    • 1/2 theelepel suiker
    • 3 eetlepel Shaoxing wijn
    • Verder
    • 1 eetlepel arachideolie
    • 1 eetlepel knoflook, zeer fijngesneden
    • 1 eetlepel fijngehakte sjalotten
    • 1 middelgrote ui, gehakt
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 (225 gr) blik waterkastanjes, uitgelekt en in blokjes gesneden
    • 1 groene paprika, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Maak de marinade door het mengen van de suiker, zout, sojasaus en maïzena-mengsel. Meng door het varkensvlees, laat 15 minuten marineren.
    2. Ondertussen blancheer je de kool en wortelen 3 minuten in kokend water. Spoel onder koud water af om af te koelen.
    3. Meng de hoisinsaus, oestersaus, suiker en Shaoxing wijn om de saus te maken. Zet opzij.
    4. Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Roerbak het varkensvlees gaar in 4-5 minuten. Zet opzij.
    5. Verhit in dezelfde koekenpan 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak de knoflook en sjalotjes tot ze gaan geuren, 3-4 minuten. Roer de ui en zout erdoor, bak ze zacht, 3-4 minuten. Roer de kool, wortelen, waterkastanjes, groene paprika, het varkensvlees en de saus erdoor. Verwarm ongeveer 2-3 minuten. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren