Een Japans geïnspireerde varkensvleesschotel. Varkensfilets worden gemarineerd, vervolgens gebakken, en dan geserveerd met een saus van miso en gegarneerd met nori en sesamzaad. Perfect geserveerd met vers gekookte rijst.
Maak de marinade door de tamari en suiker te mengen. Schenk de saus over het varkensvlees, laat 20 minuten staan. Voeg dan het maïzenamengsel toe en de olie, meng en zet opzij.
Maak de saus door de witte miso pasta, water, mirin, sake, gember sap, sesamolie en maïzena-mengsel te mengen. Zet opzij.
Verhit een grote koekenpan met 1 eetlepel olie op hoog vuur. Bak de varkensfilets totdat beide zijden bruin zijn, 3-5 minuten. Temper het vuur tot medium en bak ze gaar in nog eens ongeveer 3-5 minuten. Zet opzij.
Verhit in de dezelfde koekenpan 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak de uien met 1 theelepel zout tot ze zacht zijn, 3-4 minuten. Roer de saus erdoor en verwarm 2-3 minuten. Roer de varkensfilets erdoor en meng goed. Garneer met zeewier en sesam voor het opdienen.