Varkensvlees in Miso saus

    Varkensvlees in Miso saus

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een Japans geïnspireerde varkensvleesschotel. Varkensfilets worden gemarineerd, vervolgens gebakken, en dan geserveerd met een saus van miso en gegarneerd met nori en sesamzaad. Perfect geserveerd met vers gekookte rijst.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 - 6 servings

    • Marinade
    • 2 eetlepels Japanse sojasaus (tamari)
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 eetlepel maïzena gemengd met 1 eetlepel water
    • 1 eetlepel arachideolie
    • 6 varkensfilets, gelijkmatig platgeslagen
    • 1 eetlepel arachideolie
    • Saus
    • 1 eetlepel witte miso pasta
    • 4 eetlepels water
    • 3 eetlepels mirin (zoete rijstwijn)
    • 2 eetlepels sake (rijst wijn)
    • 1 eetlepel gembersap
    • 1/2 eetlepel sesamolie
    • 1 eetlepel maïzena, gemengd met 2 eetlepels water
    • 1 eetlepel arachideolie
    • 1 middelgrote ui, gehakt
    • 1 theelepel zout
    • 1 eetlepel geroosterde witte sesamzaadjes
    • 1 eetlepel geroosterde zwarte sesamzaadjes
    • 1/2 vel nori (zeewier sushi vel), fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Maak de marinade door de tamari en suiker te mengen. Schenk de saus over het varkensvlees, laat 20 minuten staan. Voeg dan het maïzenamengsel toe en de olie, meng en zet opzij.
    2. Maak de saus door de witte miso pasta, water, mirin, sake, gember sap, sesamolie en maïzena-mengsel te mengen. Zet opzij.
    3. Verhit een grote koekenpan met 1 eetlepel olie op hoog vuur. Bak de varkensfilets totdat beide zijden bruin zijn, 3-5 minuten. Temper het vuur tot medium en bak ze gaar in nog eens ongeveer 3-5 minuten. Zet opzij.
    4. Verhit in de dezelfde koekenpan 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak de uien met 1 theelepel zout tot ze zacht zijn, 3-4 minuten. Roer de saus erdoor en verwarm 2-3 minuten. Roer de varkensfilets erdoor en meng goed. Garneer met zeewier en sesam voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren