Veelzijdige koekjes

    Veelzijdige koekjes

    1keer bewaard
    30min


    14 personen hebben dit gemaakt

    De variaties met dit koekjesrecept worden alleen beperkt door je eigen verbeelding. Ze zijn erg geschikt om te maken met kinderen - elke persoon kan zijn eigen ingrediënten toevoegen en zeggen: "kijk, deze heb ik gemaakt".

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 200 gr suiker
    • 500 gr margarine of boter
    • 1 blikje (397 gr) geconsenseerde melk (gezoet)
    • 625 gr witte bloem
    • 5 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Klop de suiker met de boter of margarine romig.
    3. Vervolgens voeg je de gecondenseerde melk, bloem en bakpoeder toe. Roer goed.
    4. Op dit punt heb je de optie om variatie toe te voegen aan je koekjes. Ik splits het deeg meestal over 3 of 4 verschillende kommen en voeg verschillende dingen toe aan elke kom - zie voetnoot.
    5. Zodra het deeg klaar is, maak je balletjes ter grootte van een theelepel en druk je ze plat met een vork. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak in de voorverwarmde oven in ongeveer 10-15 minuten goudbruin.

    Variaties

    Voeg aan het deeg bijvoorbeeld chocolate chips (of gebroken chocolade) toe, of een combinatie van 1 eetlepel cacaopoeder en 1 eetlepel gehakte noten, of probeer eens havermoutvlokken, kokos en kaneel.

    Vriezer

    Als het deeg gemaakt is, kun je het ook in de vriezer bewaren. Maak er dan een dikke rol van en verpak in vetvrij papier. Als je ze wilt bakken, haal je de rol deeg 10-15 minuten vantevoren uit de vriezer en snij de rol dan in plakjes en bak deze verder af in de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties