West-Afrikaanse vleespasteitjes

    West-Afrikaanse vleespasteitjes

    4keer bewaard
    1uur25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Vol van smaak... dit is een van mijn favoriete recepten. Zeer makkelijk te maken, zelfs voor diegenen die niet met deeg willen werken (zoals ik). De smaak is de moeite waard. Eet smakelijk.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 10 small pies

    • 125 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • snufje zout
    • 110 gr boter, zacht
    • 1 ei, losgeklopt
    • 4 eetlepels water
    • 1 ui
    • 1 theelepel plantaardige olie
    • 200 gr rundergehakt
    • 2 bouillonblokjes (bijv. Maggi)
    • 1/2 theelepel zwarte peper (optioneel)
    • 2 middelgrote aardappelen
    • 75 gr diepvries groentemix (of vers indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Maak eerst het deeg: Doe bloem, bakpoeder, zout in een kom en wrijf de boter erdoor. Dit geeft een kruimelig mengsel.
    2. Klop het ei en voeg de helft toe aan het bloem en boter mengsel en meng met een houten lepel. Voeg eetlepels water toe, een voor een, tot het deeg kan worden opgerold tot een bal.
    3. Voor de vulling: Snijd de ui (en paprika als je wilt) en bak in de olie gedurende een paar minuten. Voeg een beetje water toe en voeg het gehakt toe, maak het klein met de achterkant van de houten lepel. Voeg de bouillonblokjes, zwarte peper en andere kruiden die je wilt toe.
    4. Bij het bereiden van vlees en uien, hoef je alleen maar een klein beetje water toe te voegen, want het moet droog zijn als je het op het deeg legt. Voeg de groente toe en kook alles nog eens 5 minuten. Als het vlees goed bruin is, zet je het opzij om af te koelen.
    5. In een andere pan kook je de blokjes aardappel ongeveer 5 minuten totdat ze zacht zijn; laat uitlekken. Voeg aardappelen toe aan het vlees toe en meng.
    6. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    7. Bedek een werkblad met bloem en rol het deeg tot het ongeveer 2 mm dik is. Snijd cirkels in het deeg en leg 1 of 2 theelepels van vlees in het midden van de cirkel.
    8. Vouw het deeg in een halve cirkel. Maak de randen van het deeg nat en druk de zijkanten samen met een vork.
    9. Bedek de bovenkanten van de pasteitjes met de rest van het losgeklopte ei. Leg ze op bakpapier en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze lichtbruin zijn.
    10. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren