Zalm met cajunkruiden en een verse suikermaïs salsa

    Zalm met cajunkruiden en een verse suikermaïs salsa

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een prachtig gezond en lekker zalm recept voor elke gelegenheid. Het is echt snel en makkelijk te maken en is indrukwekkend om te serveren aan vrienden. De cajun kruiden mix wordt ​​gemaakt van kruiden die je waarschijnlijk al in je kast hebt staan.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels gedroogde gemalen tijm
    • 2 eetlepels gedroogde gemalen oregano
    • 2 eetlepels gedroogde gemalen koriander
    • 1 eetlepel gedroogde gemalen komijn
    • 4 eetlepels zoete paprikapoeder
    • 1 eetlepel pittige paprikapoeder
    • 4 verse ontvelde zalmfilets (ca. 150-250 gr per stuk)
    • olijfolie
    • 500 gr verse suikermaïs (aan de kolf)
    • 2 grote rode paprika's
    • 2 medium rode uien
    • 1 bosje verse koriander, fijngehakt
    • 3 verse limoenen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Combineer de tijm, oregano, koriander, komijn, paprikapoeder en pittige paprikapoeder. Verdeel de specerijen gelijkmatig op een bord. Smeer de zalm in olijfolie en rol zachtjes door de kruiden tot er een dikke laag op de vis zit. Zet opzij.
    2. Stoom de suikermaïs kolven tot ze net gaar zijn, haal dan de korrels van de kolven. Snijd de paprika en ui, zodat de stukken ongeveer de grootte hebben van de suikermaïs korrels.
    3. Verwarm de oven voor op 160 C / gasoven stand 3. Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur. Wanneer de olie heet is leg je voorzichtig elke zalmfilet in de pan. Als de pan niet groot genoeg is, doe dit dan in gedeelten. OPMERKING: deze stap zal rook laten ontstaan als onderdeel om de cajun zwart te maken!
    4. Afhankelijk van de dikte van de zalm, bak je elke filet ongeveer 2-4 minuten aan elke kant (ongeveer 2 minuten voor elke 2,5 cm gemeten op het dikste deel van de filet).
    5. Verplaats de zalm niet door de pan, laat hem gewoon bakken. Na de eerste 2-4 minuten op de eerste zijde draai je de filet voorzichtig om en bak je een extra 2-4 minuten aan de andere kant. Haal de filets uit de pan en leg ze op folie in de oven terwijl je de salsa maakt.
    6. Om de salsa te maken verhit je wat olie in een andere koekenpan of wok op matig hoog vuur. Wanneer de olie warm is voeg je de ui toe en bak je deze totdat hij zacht begint te worden.
    7. Voeg de maïs en paprika toe en meng tot het aromatisch en zacht wordt. Haal van het vuur en meng door de koriander. Pers 2 van de limoenen en meng dit sap door de salsa tot alle ingrediënten goed zijn gecombineerd.
    8. Haal de zalm uit de oven. Serveer de zalm op een bedje van verse Mexicaanse salsa met partjes limoen uit de resterende limoen. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren