Zandkoekjes met kaneel en pijnboompitten

    Zandkoekjes met kaneel en pijnboompitten

    2keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Ik hou van kaneel in bijna alles, en ik wilde het verwerken in een koekjesrecept. Dit is wat ik bedacht. Pijnboompitten worden licht geroosterd en zorgen voor een interessante aanvulling op deze zandkoekjes, die een heerlijke kaneelgeur hebben.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 30 koekjes

    • 95 gr bloem
    • 5 eetlepels poedersuiker
    • 1 mespuntje zout
    • 1 theelepel gemalen kaneel
    • 85 gr boter, gekoeld en in blokjes gesneden
    • 1 kleine of 1/2 grote eidooier
    • 5 eetlepels pijnboompitten, licht geroosterd en in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng de bloem, poedersuiker, zout en kaneel. Doe de in blokjes gesneden boter erbij en wrijf samen totdat het mengsel lijkt op fijne broodkruimels. Voeg de eidooier toe en combineer tot een stevige bal deeg is gevormd.
    2. Meng de gehakte pijnboompitten erdoor. Rol het deeg in een stam, van ongeveer 3 cm in diameter en 25 cm lang. Wikkel in plasticfolie en leg 2 uur in de koelkast, of maximaal 5 dagen, als je het vooruit maakt.
    3. Verwarm de oven voor op 170°C / gasoven stand 3. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    4. Zodra het deeg gekoeld en stevig is, verwijder je het plastic folie. Snijd in plakjes van 5 mm dik en leg op de bakplaat. Bak 15 minuten in de vorverwarmde oven, of totdat een licht gouden kleur ontstaat. Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte container.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren