Eenvoudige Hongaarse goulash

    Eenvoudige Hongaarse goulash

    6keer bewaard
    4uur30min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit recept van een collega gekregen. Een heerlijke stevige goulash, lekker met rijst en zure room.

    guus Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 650 gr runderstoofvlees, in kleine blokjes
    • 50 gr boter
    • 6 uien, grof gehakt
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 4 tomaten, in grove stukken
    • 2 rode paprika's, in grove stukken
    • 1 blikje (van 140 gr) tomatenpuree
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 1 eetlepel sambal (oelek)
    • 120 ml water
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur30min 

    1. Smelt de boter in een braadpan. Bestrooi de blokjes vlees met peper en zout en braad deze rondom bruin aan in de hete boter.
    2. Voeg de ui toe en bak even mee tot de ui glazig wordt. Voeg knoflook, tomaat, paprika, tomatenpuree, paprikapoeder, sambal en 120 ml water toe. Even laten doorbakken en dan het vuur lager zetten. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
    3. Doe de deksel op de pan en laat de goulash in ongeveer 4 uur langzaam gaar stoven. Serveer met rijst en eventueel een schep zure room.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren