Oma's ossenstaartsoep

    Oma's ossenstaartsoep

    3keer bewaard
    4uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Mijn favoriete soep, naar het recept van mijn oma. In mijn moeders versie worden de vermicelli en het pakje groentesoep weggelaten en wordt een kleine hoeveelheid soepgroenten toegevoegd. Die versie is ook heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 liter water
    • 1 mergpijp of ossenstaart
    • 250 gr runderpoulet
    • 250 gr rundergehakt
    • 1 pakje juliennesoep (bijvoorbeeld van honig)
    • 1 pakje groentesoep (bijvoorbeeld van honig)
    • 1 tuinkruiden bouillontablet (bijvoorbeeld van maggi)
    • 1 bouillonblokje (bijvoorbeeld van maggi)
    • 100 gr vermicelli
    • snufje zout en peper (naar smaak)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur30min 

    1. Zet een pan met water op, en doe daarin de mergpijp of ossenstaart en de poulet. Breng dit geheel aan de kook en laat de bouillon op heel laag vuur ongeveer 3,5 tot 4 uur trekken.
    2. Haal vervolgens de ossenstaart/mergpijp uit de pan, snij het vlees fijn, en doe alleen het vlees weer terug in de pan.
    3. Kruid het gehakt met zout en peper, maak er balletjes van, en voeg ze toe aan de soep.
    4. Voeg de pakjes juliennesoep en groentesoep toe, samen met de 2 bouillonblokjes en de vermicelli. Goed roeren.
    5. Breng de soep weer aan de kook en laat de soep nog 10-20 minuten nagaren.

    Andere ideeën

    Het is ook mogelijk extra groente toe te voegen aan deze soep. Voeg er bijvoorbeeld gesneden prei, kleine stukjes champignons, of een tomaatje (in stukjes) aan toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren