Pannenkoekjes met boerenkool

    Pannenkoekjes met boerenkool

    2keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een soort gezonde versie van pannenkoeken, en nog lekker ook! Met dit recept maak je wat kleinere, dikkere pannenkoeken vol met boerenkool, spekjes en sjalot.

    guus Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr boerenkool, fijngesneden
    • 250 gr spekreepjes
    • 2 kleine sjalotten, gesnipperd
    • 3 eieren
    • 600 ml melk
    • peper, naar smaak
    • 1 pak pannenkoekenmix meergranen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Kook de boerenkool in een pan met ruim water in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
    2. Bak in een koekenpan zonder olie de spekreepjes uit. Schep eventueel teveel aan vet uit de pan en voeg de sjalotjes toe.
    3. Klop de eieren met de pannenkoekenmix en melk tot een glad beslag. Roer vervolgens het boerenkool/spekmengsel toe en meng goed door het beslag. Laat een kwartier staan.
    4. Bak de pannenkoekjes in een hete koekenpan met een klontje boter in ongeveer 6 minuten gaar (per pannenkoek). Je haalt ongeveer 12 pannenkoekjes uit het beslag.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren