Ouderwets gebraden kip in het pannetje

    Ouderwets gebraden kip in het pannetje

    3keer bewaard
    1uur10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ouderwets gebraden kip zoals ik het van mijn vader geleerd heb. De kip is lekker sappig en toch mooi bruin gebakken. Deze wijze van bereiding is bedoeld voor kip met botten (halve kip, kippepoten, drumsticks, etc.), niet voor kippenborst. Voor het borststuk geldt een kortere bereidingstijd. De bereiding van dit gerecht demonstreer ik in de video gepubliceerd op www.kokenmetdorus.nl

    kokenmetdorus Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipkarbonades, ontveld (of een gelijke hoeveelheid kip met botten)
    • chilipoeder (of cayennepeper)
    • paprikapoeder
    • zout
    • 30 gram boter (of bak- en braadproduct)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. VOORBEREIDING: Kruid de karbonades aan beide zijden met chilipoeder, paprikapoeder en zout.
    2. Bak de kip gedurende 10 minuten aan op hoog / middelhoog vuur. De kip moet mooi bruin kleuren maar mag niet verbranden.
    3. Temper het vuur en doe de deksel op de pan. Laat het vlees gedurende 5 minuten smoren.
    4. Draai het vuur nu naar de laagste stand en laat het nog gedurende 50 minuten smoren. Je zult zien dat langzaam sappen loskomen uit het vlees. Als het vlees droogbakt doe er dan een scheutje water erbij. Je hebt dan waarschijnlijk het vuur op een te hoge stand staan.

    Serveersuggestie

    Serveer met gebakken aardappelen en groente.

    Bekijk dit op mijn blog

    Klik op deze link voor het videorecept

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren