Chili con carne uit de slowcooker

    Chili con carne uit de slowcooker

    167keer bewaard
    6uur15min


    107 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor chili con carne is ontstaan uit een aantal recepten van deze site en een recept van Jamie Oliver. Ik vind deze versie heerlijk met een stuk knapperig brood, maar je zou er ook rijst bij kunnen serveren.

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr rundergehakt
    • 1 grote groene paprika, in stukjes
    • 1 grote ui, in stukjes
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 100 gr wortel, in stukjes
    • 1 blikje (425 gr) rode kidneybonen, uitgelekt
    • 1 blikje (425 gr) bruine bonen, uitgelekt
    • 1 blikje (400 gr) tomatenblokjes
    • 1 klein blikje (70 gr) tomatenpuree
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 1/2 theelepel cayennepeper
    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • 2 theelepels gemalen komijn
    • 1 theelepel kaneel
    • zout en peper naar smaak
    • zure room
    • lente ui
    • geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 6uur  ›  Klaar in:6uur15min 

    1. Bak het rundergehakt in een koekenpan (zonder boter) rul en bruin.
    2. Doe het gehakt, plus alle andere (gesneden) ingredienten in de pan van de slowcooker. Roer alles goed door.
    3. Zet de slowcooker op de hoge stand en laat 6 uur koken (of 8 uur op de lage stand).
    4. Serveer de chili met een lepel zure room, wat geraspte kaas en in ringetjes gesneden lente ui. Lekker met een stuk knapperig brood.

    Tip

    Je kunt deze chili natuurlijk ook in een gewone braadpan maken. Bak het gehakt rul, samen met de ui en knoflook, voeg dan de rest van de groenten toe, en de kruiden. Als laatste de bonen, tomatenblokjes en -puree toevoegen en het geheel met de deksel op de pan, op laag vuur ongeveer 1 tot 2 uur laten sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (11)

    BarbaraZielman-Popken
    9

    Hoe veel water moet erbij? Heb net een crockpot gekregen weet er dus nog weinig van. - 07 jan 2014

    Nanda
    van
    5

    @BarbaraZielman-Popken: je hoeft voor bereiding in de slowcooker/crock pot geen extra water meer toe te voegen, alleen de ingredienten die in het recept staan :-) Doordat de deksel de hele tijd op de pan blijft en het langzaam wordt verwarmd, verdampt er maar heel weinig vocht. - 07 jan 2014

    anna77
    van
    3

    Lekker!! - 05 nov 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren