Trinidad Pelau

    Trinidad Pelau

    19keer bewaard
    1uur


    38 personen hebben dit gemaakt

    Pelau is een stoofpot uit Trinidad gemaakt met rundvlees of kip. De unieke smaak komt doordat het vlees gebraden wordt in gekaramelliseerde suiker, dan zachtjes gekookt met rijst, kokosmelk en erwten. Serveer met plakjes tomaat, avocado of komkommer.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eetlepels bruine suiker
    • 450g in blokjes gesneden stoofvlees
    • 300ml water, of zoveel als nodig
    • 275g ongekookte bruine rijst
    • 250ml kokosmelk
    • 450g gedroogde kikkererwten (die een nacht in koud water hebben geweekt)
    • 1 wortel, geschild en gesneden
    • 1 eetlepel grof gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Smelt suiker in een grote pan op middelhoog vuur tot het begint te karameliseren.
    2. Voeg het vlees toe en bak tot het goed bruin is.
    3. Breng het water, kokosmelk, rijst , erwten en wortel zachtjes aan de kook; doe de deksel erop tot de rijst klaar is, na ongeveer 45 minuten. Controleer en roer regelmatig.
    4. Bestrooi met peterselie als garnering.
    5. NB: de stoofpot wordt gewoonlijk met struikerwten gemaakt, maar die zijn moeilijk te vinden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren