Zelfgemaakte marsepeintaart

  (1)
  3 uur 35 minuten

  Ik maak deze taart met biscuitmix van funcakes. Dat is een zak met meel, ook wel spongecake genoemd, dat luchtiger is dan gewone cakemix. Daardoor wordt je taart (je biscuit) hoger. Het is ook minder zoet dan cake, wat wij lekkerder vinden, en het hoeft ook maar 35 minuten in de oven. Je koopt het via speciale taartenwinkels of op het internet. Je kunt ook gewone cakemix gebruiken, maar dan zal je taart compacter en zoeter worden. Maar ja, sommigen vinden dat nou juist weer lekkerder.

  MariekeWolswijk

  Zuid-Holland, Nederland
  36 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 20 

  • Voor de taart
  • 1 pakje (1kg) biscuitmix van funcakes
  • Voor de botercrème
  • 250 gr poedersuiker
  • 250 gr roomboter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Voor de vulling
  • 250 ml slagroom
  • 250 gr chocolade, fijngehakt
  • Voor het glazuur
  • 300 gr blanke marsepein
  • potjes kleurstoffen in de gewenste kleuren
  • tylosepoeder (optioneel)

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 35min  ›  Extra tijd: 2uur  ›  Klaar in:3uur35min 

  1. Bak de taart volgens de biscuitmixverpakking van funcakes, of gebruik het volgende recept. Deze taart heb ik in een half bolletje gebakken met een doorsnede van 20cm. Deze taartvorm ziet er uit als een metalen kom. Als het biscuit is gebakken, goed laten afkoelen, en de taart in 3 lagen snijden.
  2. Maak de botercrème als volgt: Mix in een keukenmachine de poedersuiker, roomboter en vanillesuiker. Wil je een specifieke smaak doe er dan naar eigen smaak een aroma bij van bijvoorbeeld rum of caramel. Een flesje met bitterkoekjes vanilleroomlikeur geeft echt een geheel eigen twist.
  3. Maak de vulling als volgt: Ik vind banketbakkersroom of chocolademousse ook erg lekker, maar als ik het zelf maak verwam ik eerst de slagroom (absoluut niet koken!) en daarna giet ik het over de chocolade. Laat 2 minuten rusten, en klop dan de slagroom op.
  4. Nu kunnen we met de taart aan de slag: Pak de onderste laag biscuit en maak rondom de gehele rand een dijkje van botercrème (dit zodat de vulling er straks niet uitloopt). Nu vul je de onderkant met de vulling. Druk de tweede laag cake op de onderste laag, maar niet te hard, anders loopt de vulling eruit. Omlijn deze laag ook weer met een dijkje botercrème, en vul met vulling. Nu gaat de bovenste laag erop en druk weer zachtjes aan.
  5. Smeer de hele taart licht in met botercrème. Kneed de blanke marsepein in de gewenste kleuren (Tip: gebruik plastic handschoenen, zo kleuren je handen niet mee). Kneed echt goed door. Meer kleurstof geeft een intensere kleur. Rol de marsepein in een dunne lap uit als deze soepel is geworden. Drapeer over je taart.
  6. Deze stap is optioneel: Het is ook leuk om figuurtjes van marsepein te maken en die op je taart te lijmen. Dit doe ik met tylose, een eetbare lijm. Tylose maak je met tylosepoeder en hoe meer water je bijvoegt hoe dunner de lijm wordt. Lijm maken is zo gebeurd, maar hij moet wel minimaal een uur staan en het liefst 24 uur. Met figuurtjes duurt het dus wat langer om je taart te maken, maar het is wel heel erg leuk!

  Notities van deze thuiskok

  Soms voeg ik ook wel eens plakjes verse aardbeien aan een laag vulling toe, gevolgd door een extra laagje slagroom. Je kunt met deze taart alle kanten uit! Sommige ingrediënten, zoals tylosepoeder, blanke marsepein en de biscuitmix, zijn makkelijker online verkrijgbaar dan in de supermarkt.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (1)

  Beoordelingen in het Nederlands (1)

  van
  0

  ik vond het erg lekker, maar ik heb de vulling met jam en chocolade gedaan  -  24 mrt 2017

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren